ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Δαπάνες Καινοτομίας Ζωικής Παραγωγής

Επενδύσεις που χαρακτηρίζονται ως καινοτόμες στη ζωική παραγωγή
 
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ρομποτικό σύστημα κατανομής τροφής στον στάβλο. Λειτουργεί αυτόνομα σπρώχνοντας την τροφή προς τα ζώα. Το ρομποτικό σύστημα κατανομής τροφής προγραμματίζεται έτσι ώστε σε συγκεκριμένες ώρες να ακολουθεί μια προσχεδιασμένη διαδρομή, ώστε να προωθεί ξανά στα ζώα την τροφή που διασκορπίστηκε στον διάδρομο του στάβλου.  Επιστρέφει  αυτόβουλα  στον  σταθμό  φόρτισης  του  όταν ολοκληρώσει την εργασία του ή όταν κρίνει απαραίτητο ότι χρειάζεται να επαναφορτιστεί
Ρομποτικό σύστημα αρμεγής Τα ζώα εισέρχονται κατά βούληση στο ρομποτικό box αρμεγής το οποίο διαθέτει ειδικό βραχίονα με θερμική κάμερα που αυτοματοποιεί όλη την ρουτίνα αρμεγής: καθαρισμός θηλής, pre dipping, προάρμεγμα, ερεθισμός θηλής,  άρμεγμα,  postdipping,  αυτόματη  αφαίρεση  θηλάστρων  και απολύμανση τους. Με το πέρας της αρμεγής το ζώο αποπαγιδεύεται ώστε να γυρίσει ξανά στον στάβλο.
Σύστημα γαλακτομέτρησης αγελάδων και αιγοπροβάτων με υπολογισμό ροής γάλακτος ή με ογκομέτρηση γάλακτος Γαλακτομέτρηση που βασίζεται σε θάλαμο από τον οποίο περνά το γάλα. Υπολογίζεται η συνολική ποσότητα γάλακτος του κάθε ζώου και ο βέλτιστος χρόνος αυτόματης αφαίρεσης των θηλάστρων.
Συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής οίστρου, μηρυκασμού, χρόνων κίνησης και συμπεριφοράς και χωλότητας των ζώων Κάθε ζώο φέρει ένα ατομικό διακριτικό, είτε περιλαίμιο είτε περιπόδιο. Στην περίπτωση  του  περιλαιμίου  καταγράφονται  οι  χρόνοι  διατροφής  και μηρυκασμού του ζώου, ενώ στην περίπτωση των περιποδίων οι χρόνοι κατά τους οποίους το ζώο στέκεται, ξαπλώνει ή περπατά. Στο εσωτερικό του στάβλου τοποθετούνται κεραίες, με την βοήθεια των οποίων ανανεώνεται συνεχώς η κατάσταση κάθε ζώου, ανιχνεύοντας οίστρο, προβλήματα υγείας και προβλήματα στον ίδιο τον εξοπλισμό.
Σύστημα αυτόματης παρακολούθησης και καταγραφής βάρους των ζώων (κυρίως για χοίρους) Ηλεκτρονική ζυγαριά που συνδυάζεται με κεραία αναγνώρισης. Τα ζώα οδηγούνται υποχρεωτικά στη ζυγαριά, αναγνωρίζονται, ζυγίζονται και τα στοιχεία αποστέλλονται στο κεντρικό λογισμικό διαχείρισης.
Σταθμοί διατροφής αγελάδων σε σύνδεση με ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης Ειδικά box διατροφής, με κεραία αναγνώρισης σε κάθε θέση ώστε να αναγνωρίζουν το ζώο που προσεγγίζει και σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης να ανατρέχουν στο προφίλ του ζώου και να του σερβίρουν αντίστοιχη ποσότητα
Ηλεκτρονικοί βόλοι αιγοπροβάτων Ηλεκτρονικοί βόλοι ( αιγοπροβάτων) με την βοήθεια των οποίων τα ζώα αναγνωρίζονται κατά την είσοδό του στο αρμεκτήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη κεραία.  Εναλλακτικά  μπορούν  να  χρησιμοποιηθούν  ηλεκτρονικά ενώτια. Η πληροφορία μπορεί να ενσωματωθεί σε γενικότερα συστήματα ιχνηλασιμότητας
Λογισμικό ελέγχου περιβάλλοντος και αερισμού για μονάδες εντατικής παραγωγής Ενεργοποίηση  συστημάτων  κλιματισμού  ανάλογα  με  τις  επιθυμητές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο εσωτερικό των κτηνοτροφικών κτιρίων
Λογισμικά διαχείρισης μονάδων παραγωγής Κεντρικό  λογισμικό  διαχείρισης  γαλακτοπαραγωγικών  μονάδων  που συνδέεται με σχετικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Διατηρεί πλήρες προφίλ των ζώων του κοπαδιού, καταγράφει τις καθημερινές μετρήσεις των ζώων, δημιουργεί  αυτόματα  χρήσιμες  λίστες  για  τον  παραγωγό  και  τον συμβουλεύει ώστε να λάβει αποφάσεις σωστά, με τη βοήθεια και την ακρίβεια αναλυτικών υπολογισμών.
GPS και λοιπά συναφή συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης ζώων Σύστημα GPS σε συνδυασμό με ειδικές κεραίες και ατομικά διακριτικά σε κάθε ζώο, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να εντοπίσουμε την ακριβή θέση του ζώου καθώς και την διαδρομή που κατέγραψε με τις κινήσεις του.
 
Κάθε άλλη επένδυση που τεκμηριώνεται ως καινοτόμα, κατόπιν τεχνικής έκθεσης του συντάκτη θα αξιολογείται κατά περίπτωση.


Copyrights © 2017 - Developed And Designed by fedenet